Risotto met courgette


Recept voor 4 personen


Ingrediƫnten:

200g rijst

1 bouillonblokje

150 g Tomatenpassata

350ml water (samen met puree 500g)

2 courgettes (500 a 600g)

2 uien

50g Olie, boter of bakmargarine (voorkeur)

300g witte bonen in tomatensaus

150g geraspte kaas

1 theelepel Knoflookpuree

Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm) of een potje rode pesto

Peper

2 grote kookpannen (of 1 pan en extra bak)

1 grote koekenpan

Rasp

Geen zout nodig, dat zit in de kaas


Recept:

Was de courgettes. Schillen hoeft niet en de donkergroene stukjes schil doen het goed voor het oog)

Onthoofd de courgettes. De stelen gebruik je als handvat bij het raspen en rasp je niet mee

Rasp de courgettes grof

Doe het water in een grote pan en zet op het vuur

Brokkel het bouillonblokje in het water

Voeg de puree toe

Voeg de rijst toe aan het water en breng aan de kook

Kook de rijst binnen 20 minuten gaar, meestal korter, zie verpakking.

Snipper de ui

Verhit de margarine in de koekenpan tot ze lichtbruin is

Voeg de ui toe

Fruit de uien tot ze lichtbruin zijn (5 minuten?)

Voeg de kruiden, courgette en witte bonen toe. Voeg peper toe naar smaak en roer alles door elkaar

Laat deze in 10 minuten garen, regelmatig omroeren.

Als de rijst gaar is is er geen kookvocht meer waar te nemen maar de rijst is nog vochtig

Voeg de inhoud van de koekenpan toe en roer deze door de rijst.

Serveer de risotto samen met de zelf toe te voegen geraspte kaas, eet smakelijk.