Risotto met courgette
Recept voor 4 personen
Ingrediƫnten:
200g rijst
1 bouillonblokje
150 g Tomatenpassata
350ml water (samen met puree 500g)
2 courgettes (500 a 600g)
2 uien
50g Olie, boter of bakmargarine (voorkeur)
300g witte bonen in tomatensaus
150g geraspte kaas
1 theelepel Knoflookpuree
Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm) of een potje rode pesto
Peper
2 grote kookpannen (of 1 pan en extra bak)
1 grote koekenpan
Rasp
Geen zout nodig, dat zit in de kaas
Recept:
Was de courgettes. Schillen hoeft niet en de donkergroene stukjes schil doen het goed voor het oog)
Onthoofd de courgettes. De stelen gebruik je als handvat bij het raspen en rasp je niet mee
Rasp de courgettes grof
Doe het water in een grote pan en zet op het vuur
Brokkel het bouillonblokje in het water
Voeg de puree toe
Voeg de rijst toe aan het water en breng aan de kook
Kook de rijst binnen 20 minuten gaar, meestal korter, zie verpakking.
Snipper de ui
Verhit de margarine in de koekenpan tot ze lichtbruin is
Voeg de ui toe
Fruit de uien tot ze lichtbruin zijn (5 minuten?)
Voeg de kruiden, courgette en witte bonen toe. Voeg peper toe naar smaak en roer alles door elkaar
Laat deze in 10 minuten garen, regelmatig omroeren.
Als de rijst gaar is is er geen kookvocht meer waar te nemen maar de rijst is nog vochtig
Voeg de inhoud van de koekenpan toe en roer deze door de rijst.
Serveer de risotto samen met de zelf toe te voegen geraspte kaas, eet smakelijk.