Vegetarische risotto met courgette


Recept voor 4 personen

Ingrediƫnten:

Gereedschap:

Recept:

  1.  Was de courgettes. Schillen hoeft niet en de donkergroene stukjes schil doen het goed voor het oog.
  2.  Onthoofd de courgettes. De stelen gebruik je als handvat bij het raspen en rasp je niet mee.
  3.  Rasp de courgettes grof.
  4.  Doe het water in een grote pan en zet op het vuur
  5.  Brokkel het bouillonblokje in het water
  6.  Voeg de puree toe
  7.  Voeg de rijst toe aan het water en breng aan de kook
  8.  Kook de rijst binnen 20 minuten gaar, meestal korter, zie verpakking.
  9.  Snipper de ui
  10.  Verhit de margarine in de koekenpan tot ze lichtbruin is
  11.  Voeg de ui toe
  12.  Fruit de uien tot ze lichtbruin zijn (5 minuten?)
  13.  Voeg de kruiden, courgette en witte bonen toe. Voeg peper toe naar smaak en roer alles door elkaar
  14.  Laat deze in 10 minuten garen, regelmatig omroeren.
  15.  Als de rijst gaar is is er geen kookvocht meer waar te nemen maar de rijst is nog vochtig
  16.  Voeg de inhoud van de koekenpan toe en roer deze door de rijst.

Serveer de risotto samen met de zelf toe te voegen geraspte kaas, eet smakelijk.