Vegetarische risotto met courgette
Recept voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 200g rijst
- 1 (groente)bouillonblokje
- 150 g Tomatenpassata
- 350ml water (samen met puree 500g)
- 2 courgettes (500 a 600g)
- 2 uien
- 50g Olie, boter of bakmargarine (voorkeur)
- 300g witte bonen in tomatensaus. Alternatief: bruine bonen
- 150g geraspte kaas
- 1 theelepel Knoflookpuree
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm) of een potje rode pesto
- Snuf peper
- Geen zout nodig, dat zit in het bouillonblokje en de kaas
Gereedschap:
- Rasp
- 2 grote kookpannen (of 1 pan en extra bak)
- 1 grote koekenpan
Recept:
- Was de courgettes. Schillen hoeft niet en de donkergroene stukjes schil doen het goed voor het oog.
- Onthoofd de courgettes. De stelen gebruik je als handvat bij het raspen en rasp je niet mee.
- Rasp de courgettes grof.
- Doe het water in een grote pan en zet op het vuur
- Brokkel het bouillonblokje in het water
- Voeg de puree toe
- Voeg de rijst toe aan het water en breng aan de kook
- Kook de rijst binnen 20 minuten gaar, meestal korter, zie verpakking.
- Snipper de ui
- Verhit de margarine in de koekenpan tot ze lichtbruin is
- Voeg de ui toe
- Fruit de uien tot ze lichtbruin zijn (5 minuten?)
- Voeg de kruiden, courgette en witte bonen toe. Voeg peper toe naar smaak en roer alles door elkaar
- Laat deze in 10 minuten garen, regelmatig omroeren.
- Als de rijst gaar is is er geen kookvocht meer waar te nemen maar de rijst is nog vochtig
- Voeg de inhoud van de koekenpan toe en roer deze door de rijst.
Serveer de risotto samen met de zelf toe te voegen geraspte kaas, eet smakelijk.